404錯誤但正確的Codeigniter框架中來自JQuery Ajax的響應

[英]404 Error but correct Response from JQuery Ajax in Codeigniter Framework


This is similar to another issue on SO:

這類似於SO上的另一個問題:

jQuery Ajax returning 404 Error, but correct Response

jQuery Ajax返回404錯誤,但正確響應

but the above is very wordpress-specific. Also, my gut feeling is that my problem has more to do with my Apacher server setup, but I'm somewhat of a newbie at that.

但上面的內容非常類似於wordpress。另外,我的直覺是我的問題與我的Apacher服務器設置有關,但我有點像新手。

Here's the deal...I have this Jquery AJAX code:

這是交易...我有這個Jquery AJAX代碼:

events: function(start, end, callback) {
$.ajax({
    type: "POST",
    // This Works -->
    url: 'http://calendar.localhost/index.php/myfeed/',
    // This Fails -->
    //url: 'http://calendar.localhost/myfeed/',
    dataType: 'json',
    cache: false,
    data: {
        appointment_id: _appointmentId
    },
    success: function(d) {.... },
    error: function(x,s,e) {...  }
});

When I use the url with index.php, everything works fine. However when I use the one without index.php, I get a 404 error, even though the (json) data seeems to be coming back ok (see below).

當我使用帶有index.php的url時,一切正常。但是當我使用沒有index.php的那個時,我得到404錯誤,即使(json)數據看起來好了(見下文)。

Also, this is happening on a new system I recently upgraded to : Debian 2.6.32 (amd64) PHP 5.3.3 Apache 2.2.16

此外,這發生在我最近升級到的新系統上:Debian 2.6.32(amd64)PHP 5.3.3 Apache 2.2.16

The same code (ie /myfeed or without index.php) works on my old system: Fedora 8 (yes, 8 lol) PHP 5.2.x Apache 2.2.6

相同的代碼(即/ myfeed或沒有index.php)適用於我的舊系統:Fedora 8(是的,8 lol)PHP 5.2.x Apache 2.2.6

(Note, initially I was using '/myfeed' for the url param which worked find on my "old" system. Any solution where I don't have to hardcode the domains would be acceptable to me.)

(注意,最初我使用'/ myfeed'作為在我的“舊”系統上找到的url param。我不需要對域進行硬編碼的任何解決方案都可以接受。)

So either I'm hitting some difference in one of these 3 (ie, the change in php, apache, or linux versions), or there's something I need to modify in my new Apache setup (my guess is something with the root dir '/' for virtual hosts, which I'm using for this site on my localhost...perhaps it's thinking the response is from a different domain, but I don't see how that could be if it works with index.php but fails without it???).

所以要么我在這三個中的一個(即php,apache或linux版本的變化)中有所不同,或者我需要在我的新Apache設置中修改一些東西(我的猜測是根目錄' /'對於虛擬主機,我在我的本地主機上使用這個站點...也許它認為響應是來自不同的域,但我不知道如果它與index.php一起使用但是失敗了沒有它???)。

If anyone has a solution or ideas for me to try that would be greatly appreciated!!!!

如果有人有一個解決方案或想法讓我嘗試,將非常感謝!!!!

Here are details from Firebug for the non-working case:

以下是Firebug針對非工作案例的詳細信息:

POST http://calendar.localhost/myfeed 404 Not Found

POST http://calendar.localhost/myfeed 404 Not Found

Headers tab:
Response Headersview source
Date    Tue, 22 Mar 2011 06:22:37 GMT
Server  Apache/2.2.16 (Debian)
X-Powered-By    PHP/5.3.3-7+squeeze1
Vary    Accept-Encoding
Content-Encoding    gzip
Content-Length  220
Keep-Alive  timeout=15, max=90
Connection  Keep-Alive
Content-Type    text/html
Request Headersview source
Host    calendar.localhost
User-Agent  Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; en-US; rv:1.9.1.16) Gecko/20110302 Iceweasel/3.5.16 (like Firefox/3.5.16)
Accept  application/json, text/javascript, */*; q=0.01
Accept-Language en-us,en;q=0.5
Accept-Encoding gzip,deflate
Accept-Charset  ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7
Keep-Alive  300
Connection  keep-alive
Content-Type    application/x-www-form-urlencoded; charset=UTF-8
X-Requested-With    XMLHttpRequest
Referer http://calendar.localhost/index.php/client
Content-Length  36

Response tab:
{"eventArray":[{"id":"2","notes":"test client Thurs","start":1299951000000,"end":1299960900000},{"id":"3","notes":"test bb334343","start":1300064400000,"end":1300068000000},{"id":"5","notes":"New appt dafdaf","start":1300462200000,"end":1300465800000},     {"id":"35","notes":"japan2","start":1300539600000,"end":1300545000000},{"id":"47","notes":"helo customer test","start":1300471200000,"end":1300475700000},{"id":"50","notes":"test 2 x email","start":1300455000000,"end":1300455900000}]}

Also :

~ mod_rewrite enabled? Yes, I belive so (my CI pages redirect as they should).

~mod_rewrite啟用了嗎?是的,我相信(我的CI頁面重定向)。

~ .htaccess in CI www directory? Yes:

在CI www目錄中的〜.htaccess?是:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /

#Checks to see if the user is attempting to access a valid file,
#such as an image or css document, if this isn't true it sends the
#request to index.php
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?/$1 [L]
</IfModule>

<IfModule !mod_rewrite.c>
# If we don't have mod_rewrite installed, all 404's
# can be sent to index.php, and everything works as normal.
# Submitted by: ElliotHaughin

ErrorDocument 404 /index.php
</IfModule>

Thanks,

Peter

PHP-side code (by request):

PHP端代碼(按要求):

public function viewEvent()
{
   ...
   $appointmentData['startDate'] = $startDate;
   $appointmentData['startTime'] = $startTime;

   $data = array( 'eventData'=>$appointmentData );

   echo json_encode($data);
}

Also, Apache log is giving:

此外,Apache日志提供:

[Tue Mar 22 10:45:03 2011] [error] [client 127.0.0.1] File does not exist: /var/www/calendar/myfeed, referer: http://calendar.localhost/

3 个解决方案

#1


9  

Resolved: embarrassingly, ModRewrite was not enabled. I only figured this out by putting garbage text inside the equivalent of an "if/else" statement conditioned on modrewrite being enabled or not, and sure enough it wasn't. I would have found this earlier except the site was exhibiting other behavior that made me think modrewrite was actually enabled. ugh.

解決:令人尷尬的是,ModRewrite未啟用。我只是通過將垃圾文本放在相應的“if / else”語句中來解決這個問題,該語句是以啟用或不啟用modrewrite為條件的,而且肯定不是。我會早些發現這個,除了該網站展示的其他行為讓我覺得modrewrite實際上是啟用的。啊。

I hope my idiocy helps someone save some time in the future!! :)

我希望我的白痴可以幫助別人節省一些時間! :)

#2


0  

This probably won't work, but it's worth a shot. In the htaccess file, try removing the question mark from the rewrite rule, so it becomes

這可能不會起作用,但值得一試。在htaccess文件中,嘗試從重寫規則中刪除問號,使其成為

RewriteRule ^(.*)$ index.php/$1 [L]

I had a problem where an app I wrote worked fine on my local machine, but on server kept on displaying the default controller no matter what, and removing the question mark fixed it.

我有一個問題,我寫的應用程序在我的本地機器上工作正常,但在服務器上保持顯示默認控制器,無論如何,並刪除問號修復它。

#3


0  

You can get a perfect solution here! The problem is the recent updates with codeigniter. I hope this saves someone a day or two! Happy coding! https://gist.github.com/philipptempel/4226750

您可以在這里獲得完美的解決方案!問題是最近使用codeigniter進行的更新。我希望這能節省一兩天的人!快樂的編碼! https://gist.github.com/philipptempel/4226750


注意!

本站翻译的文章,版权归属于本站,未经许可禁止转摘,转摘请注明本文地址:https://www.itdaan.com/blog/2011/03/22/790c3c2c7eeac14fb8d92cd4ad8f8d83.html



 
粤ICP备14056181号  © 2014-2021 ITdaan.com